Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Maak kennis met Anke Heij

22 augustus 2022
Maak kennis met Anke Heij

Begin 2000 richtten Guido Goedhart en Andrea Berkelder Adviesbureau PlanPlan op. Ervoor zorgen dat slechthorenden minder inspanning hoeven te leveren om goed te kunnen functioneren, is de kern van hun werkzaamheden. Maar dat ze dit niet enkel samen uitvoeren, is nog niet iedereen bekend. Sinds kort is naast Jason ook Anke Heij onderdeel van het team. Zij stelt zich graag aan je voor.

 

Enthousiasme biedt kansen

Anke leerde Andrea en PlanPlan kennen door haar enorme nieuwsgierigheid. Als tolk Nederlandse Gebarentaal was zij jarenlang actief, totdat ze zelf plotseling slechthorend werd. Daarmee verloor ze de mogelijkheid haar vak uit te oefenen en kwam ze thuis te zitten. In de jaren erna volgde zij verschillende trainingen rondom gehoorverlies en werk en ontdekte ze dat er veel meer technische hulpmiddelen bestaan dan enkel een gehoortoestel. Zo ontdekte Anke ook de hooroplossingen van PlanPlan en nam zij contact op met de vraag of zij de werpbox eens mocht testen.

Anke start: “Van het één kwam het ander. Toen ik de werpbox bij Andrea ophaalde leerde ik PlanPlan beter kennen. We bespraken ook vergaderapparatuur die ik nog niet kende én maakten een afspraak voor een bezoekje aan de Hoorinfotheek”.

Maak kennis met Anke Heij van Kunst van het mogelijke

Grenzeloze mogelijkheden

Ondanks haar plotselinge gehoorverlies is stilzitten voor Anke geen optie. Zij is altijd nieuwsgierig naar hoe het anders of beter kan, wat er nog te ontdekken is. Sinds het voorjaar van 2021 is zij eigenaar van haar eigen bedrijf Kunst van het mogelijke. Onder deze naam wil zij laten zien wat er allemaal mogelijk is, ook mét gehoorverlies. “De ruimte is oneindig zolang je maar je grens verlegt, zingt Stef Bos in het nummer Vogelvlucht. Dat is precies zoals ik het ook zie. Na een succesvolle test heb ik zelf een werpbox besteld. Toen ik deze op kwam halen zijn Andrea en ik samen een wandeling gaan maken. Al pratend bleken wij elkaar heel mooi aan te vullen. Net als Andrea wil ik laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ook met gehoorverlies liggen er immers nog zoveel kansen. Aan het einde van de wandeling lag er een plan om samen te werken”, vertelt Anke trots.

Ze vervolgt: “Mijn werk staat altijd in het teken van verbinding en communicatie. Met jezelf en met anderen. Ik gun iedereen een pakket aan kennis, techniek en strategieën om goed te functioneren én samen te werken. Ongeacht of je zelf gehoorverlies hebt of dat je iemand kent met gehoorverlies. Gehoorverlies heb je namelijk samen”.

 

Inbreng en werkzaamheden

Anke deelt onze passie om slechthorenden te helpen beter te verstaan. Om gehoorverlies minder inspannend te maken. In nauwe samenwerking zal Anke de komende tijd PlanPlan ondersteunen. Eerst door haar vakinhoudelijke kennis uit te breiden en artikelen te schrijven, later door ook werkplekonderzoeken uit te voeren en hoorcoachtrajecten op te pakken. “Stap voor stap zal ik mijn kennis over werken met gehoorverlies en alle communicatiemogelijkheden die daarvoor bestaan uitbreiden. De preventie van uitval van werk door gehoorverlies kan nog enorm verbeterd worden. Daar ligt mijn uitdaging! Voluit mee kunnen doen mét gehoorverlies. Ik hoop dat ik daar een hele mooie en belangrijke bijdrage in mag leveren”, sluit Anke af.

Ben jij nieuwsgierig naar de inzet van Anke of lijkt het je leuk om de mogelijkheden omtrent werken bij Adviesbureau PlanPlan eens met ons te bespreken? We maken graag tijd voor een persoonlijke kennismaking! Laat gerust wat van je horen.

Dit artikel is geschreven door onze communicatiepartner Anouk Mandemaker