advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Beter verstaan aan de balie

Herkent u dit?

  • Alle geluiden uit de hal komen hard binnen.
  • Ik merk niet altijd op dat er iemand aan de balie staat.
  • Ik kan me slecht concentreren op mijn administratieve werk.
  • Het is lastig schakelen tussen de verschillende geluidsbronnen.
  • Er zit veel ruis in de gesprekken via de intercom.
  • Ik word er onzeker van dat ik niet alles goed hoor en aan het einde van de dag ben ik erg moe.

 

Wij denken graag mee over passende oplossingen.

 

Akoestische oplossingen

Geluidsabsorberende materialen zorgen ervoor dat hinderlijke geluiden minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Dat maakt het verblijf in de ruimte aangenamer. PlanPlan kan nagalmmetingen doen en op basis daarvan passend advies geven.

 

Een rustige plek

Op een rustige plek binnen de werkruimte heeft u minder last van geluiden die ‘ergens’ vandaan komen en onrust veroorzaken. Is het geluid voor u? Moet u er iets mee?  Het gevolg: spanning, omdat u onbewust toch steeds op alle geluiden alert bent. Wij kijken graag met u mee naar een rustige werkplek.

 

Geïntegreerd communicatiesysteem

Met een geïntegreerde communicatieoplossing kunt u de gewenste bron gemakkelijk selecteren. U krijgt het geluid rechtstreeks op uw oren. Daardoor heeft u minder last van alle omgevingsgeluiden. Door op de verschillende bronnen een signaal te plaatsen, hoeft u niets te missen en u kunt u zich beter focussen op uw werk.

 

Uit de praktijk

Apothekerassistent

Ik ben Greet en apothekersassistente sinds 34 jaar. Ik heb last van verlies van hoge tonen en slechthorendheid. Ik werk in een apotheek. Veel cliënten komen aan de balie, ik werk in een open ruimte met veel apparatuur. Dus veel lawaai. Gevolg een chronische vermoeidheid, zowel lichamelijk als geestelijk en veel klachten van tinnitus.

Via Oorakel in Leeuwarden kwam ik bij PlanPlan terecht. Andrea kwam voor een oriënterend gesprek langs. Daarna heb ik met Guido bekeken wat er nodig zou zijn. Dankzij dit uitgebreide vooronderzoek werd de aanvraag snel goedgekeurd. Ik gebruik een HF communicatieset, bestaande uit een zender, een ontvanger met een inductielus. Verder staan op de balies microfoons en is de telefoon gekoppeld. De telefoon ontvang ik nu via twee oren, dit is veel rustiger en duidelijker. Verder heb ik een triller voor de deurbel en een afstandsbediening voor de microfoons.

Zowel mijn collega’s als ikzelf kunnen de microfoons aan- en uitzetten door middel van een drukknop. Omdat je op de T-stand werkt en dus tussendoor niks hoort heb ik een MP3-speler op het systeem aangesloten. Tijdens gesprekken valt dit automatisch weg en na een gesprek komt het na een paar seconden weer terug. Mijn collega’s zijn er over het algemeen goed aan gewend. Ik ben geweldig blij dat ik bij PlanPlan ben gekomen en dankzij Andrea en Guido ben ik nog steeds aan het werk.

Greet, apothekersassistent

Franeker