Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Beter verstaan op kantoor

Herkent u dit?

  • Ik word overspoeld door alle kantoorgeluiden en prikkels
  • Ik kan geen telefoongesprek voeren als collega’s praten of telefoneren
  • Communiceren met mijn collega is lastig vanwege de computerschermen tussen ons in
  • Het is voor mij onmogelijk om een hybride vergadering goed te kunnen volgen
  • Alle geluiden komen hard binnen, waardoor ik mij slecht kan concentreren op mijn werk
  • Na een werkdag ben ik ernstig vermoeid: ik heb het weekend nodig om te herstellen

Wij denken graag met u mee over passende hooroplossingen voor op kantoor.

 

Akoestische oplossingen kantoor

De invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid is enorm. Geluidsabsorberende materialen zorgen ervoor dat hinderlijke geluiden minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Dat maakt het geluid in deze ruimte bovendien aangenamer.

Om voor u een optimale werkplek op kantoor te garanderen, combineren wij praktische toepassingen en techniek. Hierdoor ontstaan vaak meerdere hooroplossingen. Wij onderzoeken uw geluidsomgeving en meten onder andere de hoeveelheid nagalm op uw werkplek. Aan de hand daarvan bespreken we oplossingen voor geluidsisolatie en akoestiek. Ook zorgen we ervoor dat contactgeluiden zoveel als mogelijk worden vermeden.

 

Een rustige plek

Op een rustige plek binnen de werkruimte heeft u minder last van geluiden die ‘ergens’ vandaan komen en onrust veroorzaken. Wanneer u tijdens uw werkdag de hele tijd actief aan het luisteren bent, ervaart u hoogstwaarschijnlijk veel spanning en vermoeidheid. Dit komt omdat u onbewust steeds alert bent. Is het geluid voor u? Moet u er iets mee? Wij kijken graag met u mee naar een rustige werkplek, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

 

Geïntegreerd communicatiesysteem

Met een geïntegreerde communicatieoplossing kunt u zichzelf afsluiten voor storende geluiden, maar u kunt er tegelijkertijd ook op vertrouwen dat u relevante informatie duidelijk meekrijgt. Tijdens onderlinge overleggen of een (hybride) vergadering is ons mobiele, geïntegreerde communicatiesysteem een waardevolle toevoeging. Door het geluid naar u toe te brengen in plaats van op te moeten halen kunt u een overleg veel gemakkelijker volgen. U kunt actiever meedoen en zal ook ontspannen het overleg weer verlaten.

 

Hybride vergaderen

Hybride vergaderen staat inmiddels bij velen bekend als de nieuwe vergaderwerkelijkheid. Maar wist u dat een hybride vergadering zeer intensief is voor een medewerker met gehoorverlies? Laat exact dat nou een prachtige kans zijn voor een inclusieve vergaderoplossing. Zowel collega’s met gehoorverlies als collega’s die zich om andere redenen graag meer focussen op het gesprek kunnen hierdoor aan vergaderingen deelnemen zonder hinder te ondervinden van omgevingsprikkels. Met behulp van richtingsgevoelige microfoons en een geluidsprocessor verzorgen wij graag een excellent auditief vergadersysteem.

 

Geluidsstoplicht om geluidshinder en gehoorproblemen te voorkomen

Geluidsoverlast is storend, ongeacht de kwaliteit van uw gehoor. Met de juiste afspraken over (achtergrond)geluid en communicatie komt u op kantoor of in een kantoortuin al een heel eind. Gelukkig bestaan er veel verschillende mogelijkheden om geluidshinder te voorkomen. Naast akoestiek biedt ook techniek mooie oplossingen, waaronder het door ons ontwikkelde geluidsstoplicht.

Uit de praktijk

"Door alle hulpmiddelen voel ik mij zekerder en houd ik energie over!"

Mijn baan als Marketingmanager is erg veelzijdig en op communicatief vlak moet ik regelmatig tussen verschillende situaties schakelen. Zo zit ik regelmatig met verschillende collega’s in overleg op kantoor,  neem ik deel aan een vergadering, geef ik een rondleiding aan gasten, sta ik op de werkvloer voor een evenement of neem ik de telefoon op voor onze reserveringenlijn. Geen dag is hetzelfde. Mijn gehoorapparaat werkt fijn, maar geeft niet altijd voldoende ondersteuning.

PlanPlan heeft voor mij mijn werkplek zo ingericht dat ik met behulp van ringleiding rustiger in gesprek kan. Ruis en omgevingsgeluid worden dan onderdrukt, waardoor mijn collega’s op normaal niveau kunnen spreken en ik minder moeite hoef te doen om hen te verstaan. Ook telefoneren is veel meer ontspannen geworden. Doordat ik het gesprek direct in mijn gehoorapparaat hoor, waarbij de omgeving gedempt is, mis ik geen details en kan ik onze gasten goed van dienst zijn. Door alle hulpmiddelen voel ik mij zekerder in gesprek, hoef ik zelden luisterpauzes te houden en hou ik energie over!

Elize, marketingmanager

"Ik kan weer gewoon ontspannen aan de slag"

Sinds eind 2018 werk ik met de audiologische aanpassing op mijn werkplek die Adviesbureau PlanPlan voor mij maakte. Graag deel ik mijn bevindingen.

Tijdens de testdag heb ik kennis gemaakt met de aanpassing en was ik erg enthousiast maar vooral hoopvol voor wat het voor mij zou betekenen. Direct na de plaatsing van het systeem was het verschil merkbaar. Wat me vooral opviel was dat ik veel spanning los kon laten. Ik hoef niet meer in uiterste concentratie met gespitste oren op het puntje van mijn stoel te zitten en te luisteren naast mijn werk. Ik kon gewoon ontspannen aan de slag.

De eerste dagen vlogen voorbij, ik merkte dat mijn concentratie veel beter was en vooral hoe lang geleden het was dat ik lekker aan het werk was geweest. Nu merkte ik pas goed hoezeer ik heb ingeleverd en wat het mij kostte. Het plezier is terug, ik ben niet meer zo onzeker en kan het gevoel loslaten dat ik niet alles meekrijg wat belangrijk is. Als ik iets niet heb meegekregen hebben mijn collega’s me niet betrokken bij het gesprek. Het is heel fijn om me niet meer verantwoordelijk te voelen om alles mee te krijgen. Daarnaast is het een fijne reminder voor mijn collega’s dat ik niet goed hoor en zij op de knop moeten drukken om met mij te praten.

De voordelen die ik op mijn werk ervaar werken natuurlijk door in mijn privé situatie, ik heb weer energie en zin om na het werk iets te ondernemen. Mijn sociale leven is er enorm op vooruit gegaan. Ook mijn kinderen hebben er veel baat bij. Doordat ik niet steeds zo uitgeput ben na mijn werk heb ik veel meer rust en kan ik meer tijd aan ze besteden.

De aanpassing heeft de balans teruggebracht in mijn leven, ik ben niet meer de aandoening maar ik ben een werkende sociale moeder die vol in het leven staat die niet zo goed hoort. Al met al ben ik erg blij met de aanpassing en vooral wat het voor me doet!

Ryanne, medewerker planning

"Het gesproken woord komt rechtstreeks in mijn gehoorapparaat"

Ik werk bij een bank op de Backoffice Investigations van Financiële markten. Onze contacten zijn wereldwijd en de voertaal is hoofdzakelijk Engels.

Begin 2013 merkte ik dat mijn gehoor slechter werd. Ik had moeite met het verstaan van telefoongesprekken. Ook werd het steeds moeilijker om mijn collega’s te verstaan.

Na een gehoortest bij Beter Horen – waaruit bleek dat mijn gehoor inderdaad achteruit was gegaan -adviseerde de audicien mij contact op te nemen met PlanPlan. Zij zouden voor werkplekoplossingen kunnen zorgen.

Na akkoord van mijn manager heb ik een afspraak gemaakt met PlanPlan. We hebben gekozen voor een telefoonkoppeling, draadloze microfoons en microfoons voor op de bureaus van mijn collega’s.

Het is echt een enorme vooruitgang. Willen mijn collega’s mij wat zeggen, dan kunnen zij de microfoon op hun bureau activeren met een afstandsbediening. Hierdoor krijg ik een piep in mijn gehoorapparaat en weet ik dat er iemand wat wil zeggen. Het gesproken woord komt rechtstreeks in mijn gehoorapparaat. Ook de telefoon is nu duidelijk te horen.

Met vergaderingen kan ik vragen of zij de draadloze microfoon willen dragen zodat het ook voor mij beter verstaanbaar is.

Inmiddels ben ik al twee keer verhuisd van werkplek en Guido heeft alles weer opnieuw geplaatst op mijn nieuwe werkplek. Ik ben zeer tevreden met PlanPlan. Zij doen alle moeite om alles zo goed mogelijk te regelen en het resultaat is voor mij geweldig.

Brigitte, bankmedewerker

"Mijn kwaliteit en productiviteit zijn weer als vanouds"

In 1999 zijn mijn gehoorproblemen begonnen. Inmiddels ben ik rechts doof geworden en links heb ik nog maar 45% gehoor. Tijd dus om aan de bel te trekken als commercieel medewerker bij een papiergroothandel.

Als slechthorende wil je geen belasting zijn voor anderen. Vaak moest ik meerdere malen klanten vragen aan de telefoon of ze de bestelling nogmaals konden herhalen, om fouten te voorkomen. Eigenlijk was het mezelf voor de gek houden.

Na een bezoek bij het Audiologisch Centrum is mij geadviseerd om iets aan de werkplek te veranderen. PlanPlan is benaderd en al vrij snel volgde het prettige intake gesprek, waarbij ik als persoon centraal stond. Andrea bekeek de werkplek en inventariseerde mijn behoeftes. De oplossing moest gevonden worden in een systeem met microfoons waarmee ik met mijn naaste collega’s makkelijk en ontspannen zou kunnen communiceren en een draadloze telefoonkoppeling. Dit alles kon communiceren met mijn hoortoestel via de T-stand. Tjee dacht ik, dat heeft nogal wat impact op de afdeling. Uiteindelijk was het goed kunnen telefoneren de belangrijkste doelstelling. Ik koos daarom voor een headset met een luisterspoel. Deze werd snel geleverd maar bleek geen succes.

Toen kwam Guido in beeld. Hij bouwde een proefopstelling op de afdeling en liet mij een dag testen met het systeem. Wat was dat een verademing. Het systeem waar ik in eerste instantie terughoudend over was, bleek ‘je van het’ te zijn. Een geweldige geluidskwaliteit, alles gekoppeld aan mijn hoortoestel en zeer gebruiksvriendelijk.

Ik heb het systeem nu 3 maanden in gebruik en kan niet zonder meer. Het bestaat uit een geluidsprocessor waarop 6 vaste en  één draadloze microfoon zijn aangesloten. De vaste zijn voor mijn  naaste collega’s en de draadloze gebruik ik voor de flexwerkplekken. Via een schermpje bedien ik het systeem. Alles is via een draadloos systeem gekoppeld aan mijn hoortoestel. Ik heb hierdoor alle vrijheid om te bellen en te overleggen. Nu voer ik geen gesprekken meer in de trant van, wat zegt u? Kunt u het nogmaals herhalen? En overleg met mijn collega’s is nu ook weer mogelijk zonder er naar toe te moeten lopen.

De kwaliteit en mijn productiviteit op het werk zijn door het systeem weer op het niveau van vroeger. In alle rust kan ik werken en ik kan me zelfs volledig terugtrekken van alle geluiden op de afdeling. Met een gekoppeld muzieksysteem werk ik nu in alle rust offertes uit. En ik heb aan het einde van de dag nog energie over voor andere dingen.

Patrick, senior internal sales

"Ik kan weer meer energie in de inhoud van mijn functie steken"

Meer dan twintig jaar ben ik zonder hoorhulpmiddelen bij mijn twee vorige werkgevers werkzaam geweest.

Ondanks het gehoorverlies van 90dB is dit naar mijn mening nimmer ten koste van mijn functioneren gegaan.

Ondanks goede ervaringen met solo apparatuur die ik op de M.E.A.O. gebruikte, heb ik me daarna dus eigenlijk niet verdiept in de mogelijkheden voor ondersteuning op de werkplek. Een volumeregelaar voor de telefoon, daar bleef het bij. Voor de rest: het was natuurlijk lastig maar verder niet zo’n probleem. Totdat ik in oktober 2008 bij een oogziekenhuis kwam te werken. Dit is een jong ziekenhuis waar op de financiële administratie door de groei vele uitdagingen voor mij lagen. Hierbij kreeg ik veel informatie en uitleg over voor mij nog nieuwe onderwerpen. Deze communicatie was erg vermoeiend.

Nu begon ik me wel te verdiepen in de mogelijkheden om de verstaanbaarheid op de werkplek te vergroten. Het blad Horen werd wat intensiever gelezen en ook op internet ging ik op onderzoek uit. Zo kwam PlanPlan in beeld. Tijdens het eerste bezoek werd na bekijken van de werkomgeving kreeg ik een duidelijke uitleg van de verschillende apparatuur die ik vrijblijvend kon uitproberen. Besloten werd om “eenvoudig” te beginnen met Mikroport soloapparatuur. Dit was ook een beetje wat ik zelf voor ogen had.

Aangezien ik helemaal geen ondersteuning gewend was moest dit al een hele vooruitgang zijn. En inderdaad, dit was al een hele verbetering. Maar ik wist nu dat er nog meer mogelijk was. Ik realiseerde me in verschillende situaties waarbij ik ondanks de Mikroport niet alles kon verstaan dat dit met een uitgebreider systeem wellicht wel het geval zou zijn. Bij de volgende evaluatie met PlanPlan werd mij dan ook geadviseerd het systeem met de centrale geluidsprocessor, 2 tafelmicrofoons en een grensvlakmicrofoon uit te proberen. Dit werd bij de installatie uitgebreid en op indrukwekkende manier op mijn persoonlijke situatie aangepast. Waarbij mij duidelijk werd dat dit op basis van jarenlange ervaring gedaan werd.

Hoewel ik natuurlijk zelf ook mocht aangeven wat ik graag zou willen, kreeg ik ook verschillende (naar later bleek heel bruikbare) tips waar ik zelf nooit aan gedacht had. En het systeem werkt heel goed. Vooropgesteld: 100% verstaan kan in mijn geval niet. Ook niet met deze uitgebreide apparatuur. Maar er is een behoorlijke vooruitgang geboekt. Ik kan de collega die tegenover mij zit goed en op een ontspannen manier verstaan door de aanwezigheid van een tafelmicrofoon op diens bureau. Andere collega’s die bij mij langskomen versta ik door de tafelmicrofoon op mijn eigen bureau en/of via de grensvlak microfoon. Deze laatste microfoon heeft een iets groter bereik dan de tafelmicrofoons. Dat is heel prettig wanneer collega’s iets verder van de tafelmicrofoons af staan.

De microfoons zijn ook gemakkelijk te bedienen bij de keus welke ik wel, of juist niet wil gebruiken. Ook voor het telefoneren is het een zeer bruikbaar systeem. Met één druk op de knop worden alle microfoons uitgeschakeld zodat ik me (via de halslus) volledig op het telefoongesprek kan concentreren. Ik maak nu al enige tijd gebruik van dit systeem en ben er heel blij mee. Ik heb mede hierdoor meer energie in de inhoud van de functie kunnen steken. Energie die voorheen verloren ging aan het goed te proberen te verstaan wat er om me heen gezegd werd.

Vooral de persoonlijke begeleiding, ervaring en kennis van PlanPlan heeft geleid tot dit resultaat.

Ronald, administrateur oogziekenhuis

"Niet alleen mijn energie, maar ook mijn humeur is er op vooruit gegaan"

Weer energie over hebben aan het einde van een werkdag: dat had ik anderhalf jaar geleden niet kunnen verwachten…

Vanaf mijn zestiende draag ik twee hoortoestellen. Ik heb met wat begeleiding en soloapparatuur mijn opleiding SPW met succes kunnen afronden.

Hierna ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als groepsleidster in de kinderopvang. Totdat ik oververmoeid raakte en de zoektocht begon waar de oorzaak lag. Dit bleken mijn slechthorendheid en de hyperacusis te zijn. Overgevoeligheid voor geluid.

Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van de kinderen en collega’s en ben ik aan een omscholingstraject begonnen naar administratief medewerker. Ik liep stage bij Imagro en kon na mijn stage direct aan de slag. Na een tijdje kreeg ik weer last van mijn vermoeidheid en bekroop mij het gevoel dat ik ook deze baan zou moeten opgeven.

Na een fijn gesprek met mijn leidinggevenden zijn we gaan zoeken naar een oplossing. Via het blad ‘Horen’ van de NVVS kreeg ik de tip om contact op te nemen met Adviesbureau PlanPlan. Andrea Berkelder is op bezoek geweest en dat was zo’n openbaring. Ik kreeg weer hoop. Guido Goedhart heeft daarna samen met mij de werkzaamheden doorgelopen die ik uitvoer en daarbij natuurlijk de knelpunten bekeken. Hier is hij mee aan de slag gegaan en kwam terug met een fantastisch systeem.

Mijn ‘oude’ werkplek ruilde ik in voor een rustigere plek, een afgesloten ruimte met één collega. Guido heeft een communicatiesysteem geplaatst met microfoons. Waardoor ik me minder hoef in te spannen om te luisteren en ik geen storende achtergrondgeluiden meer hoor. Ook de telefoon is hierop aangesloten. Ik schakel dan alle microfoons uit en kan ontspannen telefoneren terwijl er druk gepraat wordt om mij heen. Een zeer prettige ervaring. Ook in één vergaderruimte hangen microfoons waardoor ik de teamvergadering maar ook de MT-vergadering kan volgen en een goede notulen kan maken.

Ik gebruik het systeem nu 8 maanden en mijn energie is weer terug. Ik lig niet meer uitgeteld op de bank ’s avonds, maar sport en heb weer zin om met vrienden af te spreken. Niet alleen mijn energie, maar ook mijn humeur is er op vooruit gegaan. En daar ben ik PlanPlan heel dankbaar voor.

Liset, directiesecretaresse

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of komt u graag met ons in contact om de mogelijkheden voor een hooroplossing op maat te realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag op weg!

Download productblad

Meer informatie over onze oplossingen vindt u terug in onderstaande downloads: