Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Beter verstaan in de zorg

Herkent u dit?

  • In de teampost is het altijd rumoerig, dat maakt het lastig om onderlinge overleggen te volgen
  • Ik hoor niet alle alarmen en oproepen
  • Ik ben bang essentiële zaken over patiënten te missen
  • Communicatie met een zwakpratende patiënt is lastig voor mij
  • Online intervisie is voor mij lastig te volgen, ik zie de ander niet praten

Wij denken graag met u mee over passende hooroplossingen voor in de zorg.

 

Akoestische oplossingen

De invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid is enorm. Geluidsabsorberende materialen zorgen ervoor dat hinderlijke geluiden minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Dat maakt het geluid in deze ruimte bovendien aangenamer.

Om voor u een optimale werkplek in de zorg te garanderen, combineren wij praktische toepassingen en techniek. Hierdoor ontstaan vaak meerdere hooroplossingen. Wij onderzoeken uw geluidsomgeving en meten onder andere de hoeveelheid nagalm op uw werkplek. Aan de hand daarvan bespreken we oplossingen voor geluidsisolatie en akoestiek. Ook zorgen we ervoor dat contactgeluiden zoveel als mogelijk worden vermeden.

 

Geïntegreerd communicatie- en alarmsysteem

Een geïntegreerde communicatieoplossing geeft u de mogelijkheid om alarmen rechtstreeks op uw hoortoestellen te ontvangen. Door dit te combineren met een (mobiel) vergadersysteem wordt ook het overleg in de teampost een stuk gemakkelijker. Tijdens onderlinge overleggen of een (hybride) vergadering is ons mobiele, geïntegreerde communicatiesysteem een waardevolle toevoeging. Door het geluid naar u toe te brengen in plaats van op te moeten halen kunt u een overleg veel gemakkelijker volgen. Zo kunt u al uw energie steken in de zorg voor de patiënten.

Uit de praktijk

"Ik kon blijven werken en bleef betrokken bij mijn collega's en cliënten"

Ik kreeg vanwege mijn slechte gehoor via het audiologisch centrum in Hengelo (Pento) eind 2013 het advies om contact op te nemen met Adviesbureau PlanPlan. Zij konden samen met mij bekijken wat de mogelijkheden zijn om mijn werk ondanks mijn beperkingen vanwege het hoorverlies zo goed mogelijk te kunnen blijven doen.

PlanPlan heeft mij geholpen, adviezen en begeleiding gegeven zodat ik mijn werk kon blijven doen. Er zijn microfoons op de vergadertafel geplaatst om zodoende toch deel te kunnen nemen aan de vergaderingen. Verder zijn er diverse aanpassingen gedaan op de werkplek en kreeg ik hulpmiddelen aangereikt die ik individueel nodig had. Hierdoor heb ik kunnen blijven werken en bleef ik betrokken bij mijn collega’s en cliënten.

Verder ben ik erg goed door PlanPlan begeleid. Ik heb er heel veel profijt van gehad. Ik ben sinds kort gestopt met werken maar ben ontzettend dankbaar dat ik de laatste jaren kon blijven werken. Dit dankzij de goede en fijne begeleiding van PlanPlan.

Gerry, wijkverpleging

"Ik kan nu weer de patiënt gerelateerde vergaderingen volgen"

Als arts-in-opleiding wordt er veel van mij gevraagd en dit moet zo soepel mogelijk verlopen. Via via ben ik in contact gekomen met PlanPlan. Vrij snel kwam Andrea langs voor een werkplekonderzoek. Ik kreeg een advies dat bij mijn situatie paste. Helaas werkte de zorgverzekeraar niet mee, waardoor het vrij lang duurde voordat de oplossingen geïmplementeerd konden worden. Gelukkig nam PlanPlan een groot deel van de communicatie met de zorgverzekeraar op zich, zodat ik mij daar niet al te druk over hoefde te maken.

Inmiddels ben ik een paar maanden in bezit van meerdere communicatiesystemen. Deze zorgen ervoor dat ik nu beter de telefoon kan beantwoorden, beter de onderwijsmomenten kan volgen, en beter de patiënt gerelateerde vergaderingen kan volgen. De medewerkers van PlanPlan zijn enthousiast, gedreven, hebben oor en oog voor mij en mijn situatie. Begrijpen wat ik nodig heb, wat essentieel is voor mijn functioneren. Ik voel mij zeer goed begrepen en geholpen, en ben erg blij met de apparatuur die ik inmiddels in mijn bezit heb.

Esther, radioloog

"Ik werk weer met plezier en heb ’s avonds nog energie om leuke dingen te ondernemen"

Iemand verstaan zonder naar het gezicht te kijken was iets wat ik mij niet kon voorstellen, werken en luisteren tegelijkertijd was iets wat ik helemaal niet kon, maar dankzij PlanPlan kan ik dat nu ervaren.

Ik ben slechthorende en werk als administratief medewerkster op de afdeling Pathologie in het ziekenhuis ZorgSaam. Mijn taak bestaat hoofdzakelijk uit ingesproken verslagen van de pathologen uit te typen. De pathologen bekijken weefsel met en zonder microscoop waarbij ze met een dictafoon het weefsel beschrijven. Ik werkte eerst met een versterker en een ringleidingmat, maar door de nieuwe afzuigapparatuur en andere apparaten op het lab was er meer omgevingslawaai gekomen waardoor ik de ingesproken teksten van de pathologen niet goed meer kon verstaan. De pathologen spreken niet altijd even duidelijk en voornamelijk de vrouwelijke stemmen vond ik het moeilijkst. Op den duur vond ik het niet verantwoord meer om zo te werken en was bang om fouten te maken, ook raakte ik oververmoeid en kreeg ik tinnitus.

Mijn audicien kon mij hierbij echter niet meer helpen en ik besprak het probleem met de afdelingshoofd, samen met de bedrijfsarts zou hij kijken hoe ze het probleem konden oplossen.

Via het blad “Horen” van de NVVS kwam ik op het spoor van PlanPlan en nam ik contact met hen op. Andrea verzekerde mij dat ze mij konden helpen en zo kwam de bal aan het rollen. Guido bekeek mijn werkplek en liet mij verschillende apparaten uitproberen.

Op mijn werkplek staat nu een centrale geluidsprocessor waaraan verschillende apparaten zijn aangesloten zoals een Mikroport, microfoons, spraakherkenningsprogramma en telefoon. Nu draag ik een kleine hoofdtelefoon en ben ik niet meer afhankelijk van mijn gehoorapparaten. Met een afstandsbediening kan ik regelen wie ik wil horen zoals de patiënten aan de balie, de telefoon en mijn collega’s zonder last te hebben van omgevingslawaai. Het uittypen van de verslagen gaat nu een stuk beter. Mijn tinnitusklachten zijn verminderd en ik ben op het einde van de dag niet meer te moe om nog te luisteren.

Dankzij de professionele hulp van PlanPlan kan ik mijn werk behouden, werk ik weer met plezier en heb ik ’s avonds nog energie om leuke dingen te ondernemen met mijn gezin.

Patricia, administratief medewerker pathologie

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of komt u graag met ons in contact om de mogelijkheden voor een hooroplossing op maat te realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag op weg!

Alarmen op hoortoestellen