advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Beter verstaan tijdens de vergadering

Herkent u dit?

  • Het kost me net iets meer tijd om op te pikken waar het over gaat, zeker als er een nieuw onderwerp aan bod komt.
  • Ondertussen gaat de vergadering door en loop ik steeds meer achter.
  • Ik heb veel last van storende onderonsjes, geritsel met papieren en koffiekopjes.
  • Dit kost me enorm veel inspanning; na een vergadering ben ik gesloopt.

 

Wij denken graag mee over passende oplossingen.

 

Akoestische oplossingen

Geluidsabsorberende materialen zorgen ervoor dat hinderlijke geluiden minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Dat maakt het geluid in de ruimte  aangenamer. PlanPlan kan nagalmmetingen doen en op basis daarvan passend advies geven.

 

Vergadersysteem

Een vergadersysteem haalt de stemmen van de deelnemers dichterbij. U krijgt ze rechtstreeks op uw oren. Het gevolg is dat u meer ontspannen kunt luisteren. Wilt u als slechthorende zelf de regie houden over het geluid? Dat kan met een communicatiesysteem-op-maat. U kunt op afstand inzoomen op een spreker of juist een hinderlijke stoorbron tijdelijk uitschakelen. We geven u graag een deskundig advies, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

 

Uit de praktijk

Senior Engineer

Sinds 1993 ben ik ernstig slechthorend aan beide oren door Ménière. Eén van de oplossingen was het dragen van een hoortoestel. Helaas bracht dat slechts geringe verbetering. Na 3 operaties aan het slechtste oor werd mijn gehoor steeds slechter. Ik heb op een gegeven moment besloten op zoek te gaan naar technische hulpmiddelen. Via de bedrijfsarts kwam ik in contact met PlanPlan. Ze boden me enkele mogelijkheden aan en hebben die op locatie getest. Uiteindelijk ben ik nu in het bezit van een zestal microfoons, die automatisch het geluid transporteren naar mijn hoortoestellen. Elke microfoon kan in ieder geval 3 personen bereiken, waardoor ik nu weer kan deelnemen aan een vergadering van circa 20 personen. Het lukt mij zelfs om voorzitter te zijn van een vergadering, ook in een rumoerige ruimte, zoals aan boord van schepen. De microfoons hebben een groot bereik en kunnen via een notebook bediend worden. Een ingrijpende operatie heb ik hiermee kunnen uitstellen en wellicht geeft de techniek in de toekomst zelfs nog betere oplossingen.’

Hans, senior engineer

januari 2017