Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Advies en maatwerk

Soms is een werkplekoplossing voor doven en slechthorenden gemakkelijk te realiseren, bijvoorbeeld door soloapparatuur en/of akoestiek oplossingen. Maar soms is er op de werkplek iets extra’s nodig: een professioneel advies of een maatwerkoplossing.

 

Hoorproblemen zijn onze uitdaging

Als PlanPlan hebben wij ruim 20 jaar ervaring met werkplekoplossingen voor doven en slechthorenden. In al die jaren hebben we heel veel uiteenlopende werkplekken van slechthorenden en doven bezocht met steeds weer uitdagende vragen en werksituaties. Dankzij onze ruime ervaring en uitgebreide technische kennis durven wij elke uitdaging aan.

 

Wanneer is het tijd voor een maatwerk hooroplossing van PlanPlan?

 • Als de luistersituatie complex is
  U hoort te veel, maar verstaat te weinig. U werkt in een rumoerige klas of kantoortuin waarin u uw leerlingen of collega’s het ene moment wilt verstaan en het volgende moment last hebt van zijn of haar (telefoon)gesprekken. Dit zijn de situaties waar wij met maatwerkoplossingen het verschil kunnen maken.
  Lees ons uitgebreide kennisartikel »
 • Als standaard hooroplossingen niet (meer) voldoen
  U heeft al een standaard gehooroplossing, zoals soloapparatuur geprobeerd? En er zijn al akoestische oplossingen gerealiseerd, maar toch lukt het u niet om ontspannen te verstaan? Grote kans dat u hierdoor aan het einde van een werkdag ernstig vermoeid bent. Wij kijken graag naar hoe het wel en beter kan!
  Lees ons uitgebreide kennisartikel »
 • Als u een hele (werk)dag moet luisteren
  Wanneer een groot deel van uw werkdag bestaat uit communiceren, is een comfortabel geluid heel belangrijk om aan het einde van de werkdag nog energie over te houden. Wij ontdekken graag samen met u hoe wij uw hoorproblemen dragelijk kunnen maken.
  Lees ons uitgebreide kennisartikel »
 • Als een hoortoestel niet mogelijk of zinvol is
  Soms is een hoortoestel niet mogelijk of zinvol, maar een goede luisteroplossing juist zeer noodzakelijk. Bijvoorbeeld als het gehoorverlies gering is, maar spraak verstaan in een omgeving met veel ruis juist extra verstoord. Of bijvoorbeeld als u hoortoestellen moet combineren met gehoorbescherming of met het luisteren naar muziek van uw leerlingen. Door akoestiek oplossingen te combineren met techniek maken wij voor u het verschil.
  Lees ons uitgebreide kennisartikel »
 • Bij een ernstig of complex gehoorverlies
  Soms is het gehoorverlies dusdanig ernstig dat er iets extra’s nodig is om te kunnen blijven meedoen. Juist op dit soort momenten heeft u behoefte aan een expert die met u meedenkt en u ontzorgt. Wij helpen u graag op weg!

 

Objectief advies

Wij beschikken over een uitgebreid relatienetwerk van leveranciers en specialisten op het gebied van gehoor aanpassingen. U bent daardoor zeker van een objectief advies, toegespitst op uw individuele praktijksituatie. Wij denken niet in standaarden, maar focussen ons op uw behoeften en wensen.

 

Onderzoek

Wij vinden het een mooie uitdaging om steeds weer een oplossing op maat te creëren, daar waar een standaardoplossing niet voldoet. Het komt daarbij goed uit dat Guido altijd op zoek is naar nieuwe technische snufjes. Hij benut zijn creativiteit graag om standaardmiddelen aan te passen en vervolgens ook in te zetten als communicatiemiddel op de werkplek van een slechthorende of dove. Aan een oplossing op maat gaat altijd een traject van onderzoek en uitproberen vooraf. Zo komen we samen tot een passend plan voor uw werksituatie.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of komt u graag met ons in contact om de mogelijkheden voor een hooroplossing op maat te realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag op weg!