Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Over Adviesbureau PlanPlan

Begin 2000 is Adviesbureau PlanPlan opgericht door Guido Goedhart en Andrea Berkelder. PlanPlan richt zich volledig op hooroplossingen voor de werkplek en andere projectmatige oplossingen voor doven en slechthorenden. Ook adviseren we over oplossingen voor mensen met een zachte stem. Luisteren, horen en verstaan, daar draait het allemaal om in ons vak.

 

Ervaringen in de samenwerking met PlanPlan

Andrea en Guido zijn vakkundige mensen die goed luisteren naar wat je nodig hebt. Ze hebben me uitstekend geholpen. Achteraf had ik deze apparatuur natuurlijk graag veel eerder gehad…

Ik ben geweldig blij dat ik bij PlanPlan terecht ben gekomen en dankzij Andrea en Guido ben ik nog steeds aan het werk.

De medewerkers van PlanPlan zijn enthousiast, gedreven, hebben oor en oog voor mij en mijn situatie. Begrijpen wat ik nodig heb, wat essentieel is voor mijn functioneren. Ik voel mij zeer goed begrepen en geholpen.

Guido Goedhart

“De kiem voor mijn vak is lang geleden gelegd bij de ontwikkeling van een teksttelefoon voor doven. Doordat mijn broer trouwde met een dochter van twee dove ouders ben ik in de wereld van doven en slechthorenden terechtgekomen en gebleven. Als eindopdracht van mijn elektronica-opleiding heb ik een oplossing voor doven bedacht, waarmee zij ook zonder horende huisgenoten, gebruik konden maken van de telefoon. SMS, Whatsapp of e-mail bestonden in die tijd nog niet. We praten immers over 1983”, legt Guido uit.

De verwondering van het weer kunnen communiceren op afstand maakte destijds diepe indruk op hem. Hij vervolgt: “Deze verwondering en mijn fascinatie voor techniek en geluid combineer ik nu in mijn werk voor slechthorenden, doven en mensen met een zachte stem. Ik vind het steeds weer een uitdaging om standaardmiddelen aan te passen en in te zetten als oplossing op maat, daar waar een standaardoplossing niet (meer) voldoet. Het mooiste aspect blijft het zien van de verwondering over het weer kunnen verstaan, ook in lastige luisteromstandigheden. Ik heb geweldig werk!”

 

Ervaringen in de samenwerking met Guido Goedhart

Guido heeft een heel uitgekiend systeem ontworpen, wat op de werkvloer uitstekend functioneert. Ik ben hem hier zeer erkentelijk voor. Het heeft mij veel goeds gebracht!

Guido bleef opgewekt en wist, dit komt goed! Ik moet toegeven: het is ook echt goed gekomen!

Toen Guido in beeld kwam, bouwde hij een proefopstelling op de afdeling en liet mij een dag testen met het systeem. Wat was dat een verademing! Het systeem waar ik in eerste instantie terughoudend over was, bleek ‘je van het’ te zijn.

Guido heeft samen met mij de werkzaamheden doorgelopen die ik uitvoer en daarbij natuurlijk de knelpunten bekeken. Hier is hij mee aan de slag gegaan en kwam terug met een fantastische oplossing.

Andrea Berkelder

Andrea: “Mijn oorsprong ligt in het onderwijs en de bijbehorende communicatie. Een succesvolle oplossing begint volgens mij bij goed luisteren, doorvragen en analyseren. Luisteren is mijn sterke kant en dat komt goed van pas in mijn werk als adviseur werkplekoplossingen en hoorcoach. Alle mogelijkheden inzetten om werken met gehoorverlies lichter te maken, dat is waar ik ten volle voor ga!”

Door haar jarenlange ervaring en betrokkenheid is Andrea goed doordrongen van de knelpunten en behoeften die een slechthorende op het werk zoal tegenkomt. De uitdaging ligt voor haar in het vertalen van deze specifieke aandachtspunten naar een werkomgeving waar iemand met gehoorverlies vitaal en met plezier kan blijven werken. “Ik ontzorg graag in de stappen die hiervoor genomen moeten worden. Ik vind het steeds weer boeiend om samen een traject in te gaan en bij te dragen aan een oplossing waardoor iemand zijn of haar werk weer op een prettige en ontspannen wijze kan uitvoeren. Het ideaalbeeld is dat iemand daarbij ook nog energie overhoudt voor de privézaken. Leven is immers zo veel meer dan werken alleen!”, aldus Andrea.

 

Ervaringen in de samenwerking met Andrea Berkelder

In het eerste gesprek met Andrea werd mij al snel het een en ander duidelijk. Zij stelde de juiste vragen en gaf mij het gevoel dat het niet aan mij persoonlijk lag, maar meer te maken had met de omstandigheden. Ik fietste met een opgelucht en blij gevoel naar huis. Eindelijk iemand die mij begreep en ervoor ging zorgen dat ik weer voor de groep kon komen te staan.

Allereerst kwam Andrea op mijn werkplek observeren en samen zetten we de knelpunten op een rij. Al vrij snel volgde het prettige intake gesprek, waarbij ik als persoon centraal stond. Andrea bekeek de werkplek en inventariseerde mijn behoeftes.

Andrea is op bezoek geweest en dat was zo’n openbaring. Ik kreeg weer hoop.

Andrea kwam op school voor een intake. Ze besprak met mij waar ik tegen aan liep, de slechte akoestiek en welke oplossingen er waren. Ze gaf daarbij niet alleen technische, maar ook veel praktische adviezen. 

Heeft u behoefte aan een persoonlijke en vrijblijvende kennismaking? Of heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen? Lees dan eens ons jubileumartikel door of neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar.