Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Over Adviesbureau PlanPlan

Begin 2000 is Adviesbureau PlanPlan opgericht door Guido Goedhart en Andrea Berkelder. PlanPlan richt zich volledig op hooroplossingen voor de werkplek en andere projectmatige oplossingen voor doven en slechthorenden. Ook adviseren we over oplossingen voor mensen met een zachte stem. Luisteren, horen en verstaan, daar draait het allemaal om in ons vak.

 

Ervaringen in de samenwerking met PlanPlan

Andrea en Guido zijn vakkundige mensen die goed luisteren naar wat je nodig hebt. Ze hebben me uitstekend geholpen. Achteraf had ik deze apparatuur natuurlijk graag veel eerder gehad…

Ik ben geweldig blij dat ik bij PlanPlan terecht ben gekomen en dankzij Andrea en Guido ben ik nog steeds aan het werk.

De medewerkers van PlanPlan zijn enthousiast, gedreven, hebben oor en oog voor mij en mijn situatie. Begrijpen wat ik nodig heb, wat essentieel is voor mijn functioneren. Ik voel mij zeer goed begrepen en geholpen.

Guido Goedhart

“De kiem voor mijn vak is lang geleden gelegd bij de ontwikkeling van een teksttelefoon voor doven. Doordat mijn broer trouwde met een dochter van twee dove ouders ben ik in de wereld van doven en slechthorenden terechtgekomen en gebleven. Als eindopdracht van mijn elektronica-opleiding heb ik een oplossing voor doven bedacht, waarmee zij ook zonder horende huisgenoten, gebruik konden maken van de telefoon. SMS, Whatsapp of e-mail bestonden in die tijd nog niet. We praten immers over 1983”, legt Guido uit.

De verwondering van het weer kunnen communiceren op afstand maakte destijds diepe indruk op hem. Hij vervolgt: “Deze verwondering en mijn fascinatie voor techniek en geluid combineer ik nu in mijn werk voor slechthorenden, doven en mensen met een zachte stem. Ik vind het steeds weer een uitdaging om standaardmiddelen aan te passen en in te zetten als oplossing op maat, daar waar een standaardoplossing niet (meer) voldoet. Het mooiste aspect blijft het zien van de verwondering over het weer kunnen verstaan, ook in lastige luisteromstandigheden. Ik heb geweldig werk!”

 

Ervaringen in de samenwerking met Guido Goedhart

Guido heeft een heel uitgekiend systeem ontworpen, wat op de werkvloer uitstekend functioneert. Ik ben hem hier zeer erkentelijk voor. Het heeft mij veel goeds gebracht!

Guido bleef opgewekt en wist, dit komt goed! Ik moet toegeven: het is ook echt goed gekomen!

Toen Guido in beeld kwam, bouwde hij een proefopstelling op de afdeling en liet mij een dag testen met het systeem. Wat was dat een verademing! Het systeem waar ik in eerste instantie terughoudend over was, bleek ‘je van het’ te zijn.

Guido heeft samen met mij de werkzaamheden doorgelopen die ik uitvoer en daarbij natuurlijk de knelpunten bekeken. Hier is hij mee aan de slag gegaan en kwam terug met een fantastische oplossing.

Andrea Berkelder

Andrea: “Mijn oorsprong ligt in het onderwijs en de bijbehorende communicatie. Een succesvolle oplossing begint volgens mij bij goed luisteren, doorvragen en analyseren. Luisteren is mijn sterke kant en dat komt goed van pas in mijn werk als adviseur werkplekoplossingen en hoorcoach. Alle mogelijkheden inzetten om werken met gehoorverlies lichter te maken, dat is waar ik ten volle voor ga!”

Door haar jarenlange ervaring en betrokkenheid is Andrea goed doordrongen van de knelpunten en behoeften die een slechthorende op het werk zoal tegenkomt. De uitdaging ligt voor haar in het vertalen van deze specifieke aandachtspunten naar een werkomgeving waar iemand met gehoorverlies vitaal en met plezier kan blijven werken. “Ik ontzorg graag in de stappen die hiervoor genomen moeten worden. Ik vind het steeds weer boeiend om samen een traject in te gaan en bij te dragen aan een oplossing waardoor iemand zijn of haar werk weer op een prettige en ontspannen wijze kan uitvoeren. Het ideaalbeeld is dat iemand daarbij ook nog energie overhoudt voor de privézaken. Leven is immers zo veel meer dan werken alleen!”, aldus Andrea.

 

Ervaringen in de samenwerking met Andrea Berkelder

In het eerste gesprek met Andrea werd mij al snel het een en ander duidelijk. Zij stelde de juiste vragen en gaf mij het gevoel dat het niet aan mij persoonlijk lag, maar meer te maken had met de omstandigheden. Ik fietste met een opgelucht en blij gevoel naar huis. Eindelijk iemand die mij begreep en ervoor ging zorgen dat ik weer voor de groep kon komen te staan.

Allereerst kwam Andrea op mijn werkplek observeren en samen zetten we de knelpunten op een rij. Al vrij snel volgde het prettige intake gesprek, waarbij ik als persoon centraal stond. Andrea bekeek de werkplek en inventariseerde mijn behoeftes.

Andrea is op bezoek geweest en dat was zo’n openbaring. Ik kreeg weer hoop.

Andrea kwam op school voor een intake. Ze besprak met mij waar ik tegen aan liep, de slechte akoestiek en welke oplossingen er waren. Ze gaf daarbij niet alleen technische, maar ook veel praktische adviezen. 

Jason Dirkx

Sinds 2018 ondersteunt Jason Dirkx als productie- en ontwikkelingsassistent Guido en Andrea bij de realisatie van hooroplossingen voor de werkplek en andere projectmatige oplossingen voor doven en slechthorenden. “Destijds was ik vooral in mijn vrije tijd bezig met geluid en elektronica. Ik bouwde elektronische muziek instrumenten en bespeelde deze ook. Sinds ik bij PlanPlan werk heb ik mijn kennis over elektronica enorm kunnen uitbreiden. Ik begon met het samenstellen van printplaten en hoorsystemen. Inmiddels houd ik mij dagelijks bezig met het verbinden van de vraag van onze klanten met technologische oplossingen”, aldus Jason.

In samenwerking met Guido is Jason verantwoordelijk voor de productie, ontwikkeling en installatie van onze hooroplossingen. De afgelopen jaren heeft hij meerdere nieuwe printplaten ontwikkeld en vele hooroplossingen uitgedacht en geïnstalleerd. Jason: “Door de jaren heen heeft Guido mij veel kunnen leren en betrok hij mij steeds meer bij technische uitdagingen. Dat maakt het mogelijk om ook steeds meer kennis over onze producten aan mij over te kunnen dragen. Het ontwikkelen van nieuwe hooroplossingen die voldoen aan de wensen van onze klanten vind ik het leukste om te doen. Ik ben dankbaar dat ik hier binnen PlanPlan alle tijd en ruimte voor krijg!”.

Bent u benieuwd naar de rol en werkzaamheden van Jason? Lees dan meer over zijn ervaringen omtrent werken bij PlanPlan.

 

Anke Heij

Sinds de zomer van 2022 maakt Anke Heij namens haar bedrijf Kunst van het mogelijke onderdeel uit van het team van PlanPlan. Anke was jarenlang actief als tolk Nederlandse Gebarentaal totdat zij zelf plotseling slechthorend werd. Na meerdere trainingen rondom gehoorverlies en werk ontdekte zij dat er veel meer technische hulpmiddelen bestaan dan enkel een gehoortoestel. “Net als Guido en Andrea wil ik laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ook met gehoorverlies liggen er immers nog zoveel kansen”, aldus Anke.

Haar werk staat altijd in het teken van verbinding en communicatie, met jezelf én met anderen. Anke: “Ik gun iedereen een pakket aan kennis, techniek en strategieën om goed te functioneren en samen te werken. Ongeacht of je zelf gehoorverlies hebt of dat je iemand kent met gehoorverlies”. Door artikelen te schrijven, werkplekken te onderzoeken en hoorcoachtrajecten te begeleiden draagt Anke haar kennis over werken met gehoorverlies en alle communicatiemogelijkheden die daarvoor bestaan dagelijks uit. “De preventie van uitval van werk door gehoorverlies kan nog enorm verbeterd worden. Daar ligt mijn uitdaging!”.

Bent u benieuwd naar de rol en werkzaamheden van Anke? Lees dan meer over haar ervaringen omtrent werken bij PlanPlan.

 

Freek Wennekes

Freek startte zijn carrière als musicus, maar werd gaandeweg steeds enthousiaster over de technische kant van de geluidswereld. Hij werkte jarenlang als audiotechnicus en regisseur in een opnamestudio en ondersteunde stemacteurs bij de opnames van onder andere tv-series en (grote) films. Door een kennis werd hij gewezen op de oplossingen die PlanPlan aanbiedt. Zo komt Freek eind 2021 op ons pad, terwijl wij staan te springen om extra handen op onze productieafdeling.

Door zijn werk en ruime ervaring in de audio technische wereld blijkt Freek de ideale ondersteuning van Guido en Jason. Freek: “Inmiddels werk ik iedere maandag bij PlanPlan en help ik met allerlei technische zaken. Ik ondersteun bij het uitvoeren en klaarzetten van productiewerk, maar ontwikkel ook onderdelen van een oplossing”. Geen dag is daarbij volgens hem hetzelfde. Hij vervolgt: “Iedere keer dat ik er ben leer ik weer iets nieuws en soms kan ik Guido en Jason ook iets bijleren. Door een tip of gedachte die hen op weg helpt bijvoorbeeld. Het is erg leuk om op deze manier met elkaar samen te werken!”

Bent u benieuwd naar de rol en werkzaamheden van Freek? Lees dan meer over zijn ervaringen omtrent werken bij PlanPlan.

 

Anouk Mandemaker

In het najaar van 2019 leren we Anouk Mandemaker kennen. Anouk is contentmarketeer en helpt namens haar eigen bedrijf Yocopa ondernemers met doelgerichte communicatie voor het behalen van zakelijk succes. Haar focus ligt op communicatie met een écht, betrouwbaar en goed leesbaar verhaal. Zo zorgt zij ervoor dat de onderliggende boodschap wordt overgebracht aan onze doelgroep. Door te luisteren, écht te luisteren, en door te vragen tot de kern houdt Anouk een scherp oogje in ons communicatieve zeil.

Anouk: “Als communicatiepartner help ik PlanPlan om het échte verhaal op de juiste manier in de markt te zetten. Ik zorg voor content die aansluit bij de behoefte van de lezers, volgers en doelgroep van PlanPlan. Blogs, verdiepende kennisartikelen, een nieuwsbrief of bericht op LinkedIn komen pas online zodra ik ernaar gekeken heb. Ik ben de aanjager van de communicatie, maar vaar op de inhoudelijke expertise van het team van PlanPlan. Zo komen we samen tot het maximale resultaat: content waar een plan achter zit en die helpt bij de groei van PlanPlan als bedrijf”.

Bent u benieuwd naar de rol en werkzaamheden van Anouk? Lees dan meer over haar ervaringen omtrent werken bij PlanPlan.

 

Martin Schaufler

Als échte muziekliefhebber verhuisde Martin voor zijn muzikale studie van München naar Utrecht. Waar hij als student al veel bezig was met elektronica en het bouwen van synthesizers, leerde hij als medewerker van een muziekwinkel nog meer over muziektechnieken en -instrumenten. Bij één van de synthesizers clubs waar hij zich aansloot, leerde hij Jason kennen. Na een leuke kennismaking startte Martin in het najaar van 2023 bij PlanPlan.

Martin: “In de muziekwinkel had ik iedere dag allerlei soorten techniek voor mij liggen, waar ik veel voor moest uitproberen om te snappen hoe iets werkt. Ik hielp klanten met muziekprojecten op maat en repareerde instrumenten. Het werk bij PlanPlan is routinematiger, maar zeker niet minder leuk of interessant. Ik bouw, net als Jason, verschillende hoorsystemen en werk ook aan kleinere ontwikkelprojecten. Vooral de afwisseling tussen de verschillende systemen en toepassingen – van klaslokaal tot vergaderlocatie – vind ik erg leuk”.

Bent u benieuwd naar de rol en werkzaamheden van Martin? Lees dan meer over zijn ervaringen omtrent werken bij PlanPlan.

Heeft u behoefte aan een persoonlijke en vrijblijvende kennismaking? Of heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen? Lees dan eens ons jubileumartikel door of neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar.