Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Beter verstaan in de rechtbank

Herkent u dit?

  • De betrokken partijen zitten op grote afstand, daardoor versta ik ze slecht
  • Als iemand geëmotioneerd is, praat hij of zij onduidelijker
  • In de raadskamer besproken details kan ik niet volgen, maar zijn wel essentieel voor de besluitvorming
  • Door al het ritselen met papieren en dossiers, vallen woorden vaak weg
  • Als er onverwacht nieuwe punten worden ingebracht, kan ik dit lastig volgen
  • Ik gebruik soloapparatuur, maar daarmee komen alle geluiden versterkt binnen

Wij denken graag met u mee over passende hooroplossingen voor in de rechtbank.

 

Akoestische oplossingen

De invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid is enorm. Geluidsabsorberende materialen zorgen ervoor dat hinderlijke geluiden minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Dat maakt het geluid in deze ruimte bovendien aangenamer.

Om voor u een optimale werkplek in de rechtbank te garanderen focussen wij op een combinatie tussen praktische toepassingen en techniek. Hierdoor ontstaan er veelal meerdere geluiddempende hooroplossingen. Om tot de voor u geschikte hooroplossing te komen onderzoeken wij uw geluidsomgeving, bespreken we geluidsisolerende en akoestische oplossingen en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk contactgeluiden worden vermeden. Ook kunnen wij een nagalmmetingen verzorgen om op basis daarvan een passend advies aan u geven.

 

Geïntegreerd communicatiesysteem

Met een geïntegreerde communicatieoplossing kunt u zichzelf afsluiten voor storende geluiden, maar u kunt er tegelijkertijd ook op vertrouwen dat u relevante informatie duidelijk meekrijgt. U heeft zelf de regie en kunt anderen makkelijker en op het juiste moment beter verstaan. Ook kunt u ongewenste stoorbronnen tijdelijk uitzetten of inzoomen op één van de sprekers. Bovendien is het mogelijk de microfoons op afstand harder of zachter te zetten.

 

Toegankelijkheid en inclusie

Naast individuele werkplekoplossingen voor doven en slechthorenden, bieden wij als PlanPlan oplossingen voor toegankelijkheid en inclusie. Deze oplossingen zijn geschikt voor zowel de toegankelijkheid van openbare dienstverlenende instanties als de inclusie van slechthorende of dove medewerker(s). Gewoon meedoen voor iedereen: hoe mooi is het om daar een bijdrage aan te kunnen en mogen leveren? Wij zetten ons graag in om dat te realiseren, samen met uw doelgroep!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of komt u graag met ons in contact om de mogelijkheden voor een hooroplossing op maat te realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag op weg!

 

Beter verstaan in de rechtbank