Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Beter verstaan in de rechtbank

Herkent u dit?

  • De betrokken partijen zitten op grote afstand, daardoor versta ik ze slecht
  • Als iemand geëmotioneerd is, praat hij of zij onduidelijker
  • In de raadkamer besproken details kan ik niet volgen, maar zijn wel essentieel voor de besluitvorming
  • Door al het ritselen met papieren en dossiers, vallen woorden vaak weg
  • Als er onverwacht nieuwe punten worden ingebracht, kan ik dit lastig volgen
  • Ik gebruik soloapparatuur, maar daarmee komen alle geluiden versterkt binnen

Wij denken graag met u mee over passende hooroplossingen voor in de rechtbank.

 

Akoestische oplossingen

De invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid is enorm. Geluidsabsorberende materialen zorgen ervoor dat hinderlijke geluiden minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Dat maakt het geluid in deze ruimte bovendien aangenamer.

Om voor u een optimale werkplek in de rechtbank te garanderen, combineren wij praktische toepassingen en techniek. Hierdoor ontstaan vaak meerdere hooroplossingen. Wij onderzoeken uw geluidsomgeving en meten onder andere de hoeveelheid nagalm op uw werkplek. Aan de hand daarvan bespreken we oplossingen voor geluidsisolatie en akoestiek. Ook zorgen we ervoor dat contactgeluiden zoveel als mogelijk worden vermeden.

 

Geïntegreerd communicatiesysteem

Met een geïntegreerde communicatieoplossing kunt u zichzelf afsluiten voor storende geluiden, maar u kunt er tegelijkertijd ook op vertrouwen dat u relevante informatie duidelijk meekrijgt. U heeft zelf de regie en kunt anderen makkelijker en op het juiste moment beter verstaan. Ook kunt u ongewenste stoorbronnen tijdelijk uitzetten of inzoomen op één van de sprekers. Bovendien is het mogelijk de microfoons op afstand harder of zachter te zetten.

 

Toegankelijkheid en inclusie

Naast individuele werkplekoplossingen voor doven en slechthorenden, bieden wij vergaderoplossingen voor toegankelijkheid en inclusie. Deze oplossingen zijn geschikt voor zowel de toegankelijkheid van openbare dienstverlenende instanties als de inclusie van medewerkers met gehoorverlies. Gewoon meedoen voor iedereen: hoe mooi is het om daar een bijdrage aan te kunnen en mogen leveren? Wij zetten ons graag in om dat te realiseren, samen met uw doelgroep!

Uit de praktijk

"Het heeft mij geweldig geholpen om mijn werk op voldoende auditief niveau te blijven doen"

Afgelopen 1 januari 2022 was mijn eerste pensioendag. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt in de door jullie ingerichte enquêtekamer. Het heeft mij geweldig geholpen om mijn werk op voldoende auditief niveau te blijven doen. Ik ben jullie daar zo dankbaar voor. 

Ik werk nog wel als rechter-plaatsvervanger. Ik behandel zaken in het kader van de verplichte geestelijke gezondheidszorg. Toevallig heb ik afgelopen week weer een kantonzaak gedaan, helaas niet in ‘mijn’ kamer. Dat kon niet omdat twee betrokkenen via een videoverbinding meededen.

Ik dank jullie voor de fijne en open samenwerking gedurende de meer dan 10 jaar!

Een zeer tevreden rechter

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of komt u graag met ons in contact om de mogelijkheden voor een hooroplossing op maat te realiseren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag op weg!

 

Beter verstaan in de rechtbank

Download productblad

Meer informatie over onze oplossingen vindt u terug in onderstaande downloads: