Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Corona hield ook ons meer binnen dan ons lief was

9 juli 2020
Corona hield ook ons meer binnen dan ons lief was

Corona hield ook ons meer binnen dan ons lief was. Het liefste zijn we natuurlijk op pad naar een werkplek voor een gesprek over de werksituatie en om mee te kijken naar oplossingen. Maar Corona bood ook nieuwe mogelijkheden. Met veel plezier hebben we de afgelopen maanden een aantal online voorlichtingssessies georganiseerd, onder andere voor audiologen van Auris, zelfs meerdere sessies voor medewerkers van Pento uit het hele land en voor tientallen Hoorprofs audiciens.

 

Even wennen

Audiologen, audiologieassistenten en hoorinfotheek medewerkers sloten via Microsoft Teams bij ons aan. Dat was in het begin nog wat onwennig, met name door een scherm met enkel wat initialen. Toen op een later moment iedereen zijn of haar webcam ook aanzetten, gaf dat direct een gevoel van meer contact. En wat viel er veel moois te delen!

 

Online presentatie

De titel van onze online presentatie luidde: “Werkplekoplossingen, hoe werkt dat eigenlijk?”. Bij de inschrijving was er gelegenheid om vragen of onderwerpen in te dienen en daar werd grif gebruik van gemaakt. We behandelden onder meer de volgende vragen:

  • “Hoe bepaal je wanneer je PlanPlan inschakelt?”
  • “Hoe bepaal je welke aanpassing het meest geschikt is?”
  • “Zijn er richtlijnen om een werkplekaanpassing vergoed te krijgen?”
  • “Benieuwd naar oplossingen voor slechthorende leerkrachten in basis, middelbaar en beroepsonderwijs.”
  • “Graag meer informatie over de mogelijkheden van mobiele communicatiesystemen”.

Ook actuele ontwikkelingen kregen de aandacht. Hoe is het voor slechthorenden op de werkplek om op meer dan 1,5 meter te communiceren of met een scherm ertussen? En wat als er mondkapjes gedragen moeten worden, hoe zit het dan met het mondbeeld? Dat zijn de nieuwe uitdagingen waar we inmiddels ook vanuit de praktijk steeds meer vragen over krijgen.

Mondkapjes voor slechthorenden in Coronatijd

Het was waardevol om informatie met elkaar uit te wisselen. Want hoe verlopen nieuwe aanmeldingen? Welke vragen worden er in de spreekkamer gesteld? Wat zijn de mogelijkheden voor docenten in het praktijkonderwijs? Hoe houden we contact en werken we optimaal samen? De interactie en onderlinge mooie reacties waren voor alle aanwezigen, maar ook voor ons goede input om mee verder te kunnen.

Reacties op online presentatie Adviesbureau PlanPlan

Omdat het voor alle betrokkenen een zeer efficiënte en zinvolle manier van voorlichting bleek, houden we deze mogelijkheid er graag in, ook nu de Coronaregels zijn versoepeld. Dus ben jij een verwijzer en wil je ook graag een online presentatie voor jouw team of collega’s? Mail of bel ons en we verzorgen het graag!

Ben jij geen lid van een team, maar heb jij wel belangstelling voor een online presentatie samen met andere individuele belangstellenden? Geef het gerust aan, dan organiseren we een open inschrijving. Wij vinden het een erg mooie kans om vanuit verschillende disciplines de mogelijkheden te bekijken en van elkaar te leren. We ontmoeten je graag online!

Deze blog is geschreven door Andrea Berkelder