Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Maak kennis met Martin Schaufler

14 december 2023
Maak kennis met Martin Schaufler

Begin 2000 richtten Guido Goedhart en Andrea Berkelder Adviesbureau PlanPlan op. Ervoor zorgen dat slechthorenden minder inspanning hoeven te leveren om goed te kunnen functioneren, is de kern van hun werkzaamheden. Maar dat ze dit niet enkel samen uitvoeren, is nog niet iedereen bekend. Sinds kort is ook Martin Schaufler onderdeel van het team. Hij stelt zich graag aan je voor.

 

Afwisseling in techniek

Als échte muziekliefhebber verhuisde Martin voor zijn muzikale studie van München naar Utrecht. Waar hij als student al veel bezig was met elektronica en het bouwen van synthesizers, leerde hij als medewerker van een muziekwinkel nog meer over muziektechnieken en -instrumenten. Bij één van de synthesizers clubs waar hij zich aansloot, leerde hij Jason kennen. Nadat ze elkaar beter leerde kennen, nodigde Jason hem uit om eens bij PlanPlan te komen kijken.

Martin vertelt: “In de muziekwinkel waar ik werkte had ik iedere dag allerlei soorten techniek voor mij liggen, waar ik veel voor moest uitproberen om te snappen hoe iets werkt. Ik hielp klanten met muziekprojecten op maat en repareerde instrumenten. Het werk bij PlanPlan is routinematiger, maar zeker niet minder leuk of interessant. Ik bouw, net als Jason, verschillende hoorsystemen en werk ook aan kleinere ontwikkelprojecten. Vooral de afwisseling tussen de verschillende systemen en toepassingen – van klaslokaal tot vergaderlocatie – vind ik erg leuk”.

 

Voldaan gevoel

In zijn vrije tijd praat Martin vooral Engels. Nu hij bij PlanPlan werkt, werkt hij voor het eerst ook voor een bedrijf waar volledig Nederlands gepraat wordt. “Naast technische werkzaamheden vind ik het erg leuk om onze ontwikkelde techniek op een locatie te installeren. Voordat ik bij PlanPlan werkte had ik nog geen ervaring met mensen met gehoorverlies. Door mijn Duitse accent is het soms even zoeken naar een goede onderlinge communicatie, maar daar komen we altijd wel uit. Ik vind het heel mooi en ook fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Als we een systeem installeren merk je hoe blij iemand met gehoorverlies met onze techniek is. Daar word ik weer blij van”, zegt Martin.

Hij vervolgt: “Het zijn allemaal mooie oplossingen en apparaten waar ik mee mag werken. Ik vind het leuk om ergens diep in te duiken, maar ook fijn om met een muziekje op prinplaatjes te solderen. Dat is heerlijk rustgevend”.

 

Blijven ontwikkelen

Bij PlanPlan ziet Martin de mogelijkheid om door te groeien. Martin: “Ik werk hier nu drie maanden. Na mijn inwerkperiode ben ik door Guido gevraagd om de balieringleiding te onderzoeken en te kijken waar het technisch gezien nog beter kan. Een mooie uitdaging! Er wordt naar mij geluisterd en ik word uitgedaagd om mij ergens in te verdiepen”.

Weet Martin dan alles al? “Oh, nee hoor. Ik heb nog niet heel veel verstand van netwerk gerelateerde technieken. Als het gaat over het programmeren van switches of Bluetooth kan ik nog veel leren. Ik kijk daarom graag mee met Jason of Guido, zodat ik steeds een beetje bijleer over de mogelijkheden”, sluit hij enthousiast af.

Ben jij nieuwsgierig naar de inzet van Martin of lijkt het je leuk om de mogelijkheden omtrent werken bij Adviesbureau PlanPlan eens met ons te bespreken? We maken graag tijd voor een persoonlijke kennismaking! Laat gerust wat van je horen.

Dit artikel is geschreven door onze communicatiepartner Anouk Mandemaker