Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Vitaal voor de klas, ook met slechthorendheid. Gun jij dat jouw leerkrachten?

17 april 2024
Vitaal voor de klas, ook met slechthorendheid. Gun jij dat jouw leerkrachten?

Geen slechthorende of dove medewerker is gelijk, geen werkplek hetzelfde. Doordat wij direct betrokken zijn bij de meest uiteenlopende werksituaties, kennen wij als geen ander de specifieke problemen op de werkplek. We zien het als uitdaging om voor iedere slechthorende of dove medewerker een oplossing op maat te creëren en zijn graag creatief om standaardoplossingen te overstijgen. Al  helemaal in het onderwijs.

 

Het onderwijs kent complexe hoorsituaties

Als leerkracht met gehoorverlies loop je vaak tegen complexe hoorsituaties aan. Als je slecht kunt verstaan wat er gezegd wordt, kun je niet meedoen. Zo simpel is het. Slecht verstaanbare vragen, onmogelijk interactief lesgeven en leerlingen achterin het lokaal niet kunnen verstaan. Het zijn een aantal van de veel voorkomende hoorproblemen die leiden tot een ongemakkelijk gevoel, bij de leerkracht én leerlingen. Maar bovenal leiden deze hoorproblemen tot ernstige vermoeidheid met het risico van uitval. Gun jij jouw school en leerlingen het behoud van gepassioneerde en gekwalificeerde docenten? Neem dan even de tijd. Er is namelijk veel meer mogelijk dan je denkt.

 

(H)erken ernstige vermoeidheid

Werkplekoplossingen voor slechthorenden zijn al bijna 25 jaar ons dagelijkse werk, met oplossingen voor leerkrachten als onze specialiteit. Meer dan 40% van alle werkplekoplossingen realiseren wij in het onderwijs. Veel docenten hebben hierdoor hun pensioen vitaal kunnen behalen.

Wie kunnen dit beter illustreren dan de betreffende leerkrachten zelf? Op onze website vertellen Anne, Harry en Karin samen met nog vele andere leerkrachten over hun ervaringen. Herken je hierin de knelpunten van één (of meerdere) van jouw docenten? Of werken er binnen jouw school ook leerkrachten voor wie dit speelt, maar die nog niet (h)erkennen dat hun ernstige vermoeidheid het gevolg is van gehoorverlies? Aarzel dan niet langer en neem gerust contact met ons op. We denken graag mee over oplossingen voor een duurzame inzetbaarheid.

 

Vitaal aan het werk

Ook inspireren we je graag met onze – vers van de pers – brochure om vitaal aan het werk te zijn én blijven. Download de brochure gerust om op tafel in de lerarenkamer te leggen of aan de bedrijfsarts te overhandigen. Zo helpen we je op weg en hopen we je met deze inspiratie nét dat beetje extra ruimte te geven om de formatie voor het komende schooljaar rond te krijgen. In onze ogen een win-win voor jouw school, jouw medewerkers en jouw leerlingen. Lees je liever een fysieke versie? Geef gerust een seintje, dan sturen we een exemplaar naar je op.

Benieuwd naar de mogelijkheden of ontvang je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.