Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Tinnitus op de werkvloer

20 december 2022
Tinnitus op de werkvloer

“Mijn broertje heeft ook tinnitus”. In gesprek met een leverancier over de werkplekaanpassingen op maat die wij verzorgen voor mensen met gehoorverlies, kwam deze quote afgelopen week aan bod. We merken steeds vaker dat tinnitus ter sprake komt tijdens intakes. Niet vreemd, wanneer jij je bedenkt dat we slechthorendheid en tinnitus overal tegenkomen.

De betreffende leverancier wees ons op de tinnitus podcast van Luke Thomas, die in 2019 de podcastprijs van de NTR won. In deze podcast gaat hij met jonge en oudere mensen met tinnitus op zoek naar hun ‘piep’, om met deze geluiden een muziekstuk te componeren.

 

Aan het werk met tinnitus

Tinnitus is een geluid wat voor een ieder anders klinkt en waar iedereen anders mee omgaat. Afhankelijk van wat tinnitus voor je doet, kunnen we met maatwerk jouw werk makkelijker maken. Dat deden we eerder al voor een zeer tevreden leerkracht, die er onderstaande review over schreef. Met goede begeleiding en aanpassingen op haar werkplek hebben we kunnen zorgen voor behoud van werk. Een belangrijke zaak voor haarzelf, maar ook voor de onderwijssector. Afgelopen week lazen we immers dat het lerarentekort in het basisonderwijs weer verder is opgelopen.

Misschien wil jij net als Gea uit de podcast altijd geluid om je heen om het geluid van tinnitus te maskeren. Of wil je net als Wouter het liefste stilte om je heen, om in alle rust te kunnen focussen? In onze oplossingen kunnen we rekening houden met jouw voorkeur voor stilte, of juist een prettiger geluid. Zo kun jij blijven communiceren mét behoud van werk en energie. Dat gunnen we iedereen!

Ben of ken jij iemand met tinnitus? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag eens vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.