Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Maak kennis met Freek Wennekes

7 november 2022
Maak kennis met Freek Wennekes

Begin 2000 richtten Guido Goedhart en Andrea Berkelder Adviesbureau PlanPlan op. Ervoor zorgen dat slechthorenden minder inspanning hoeven te leveren om goed te kunnen functioneren, is de kern van hun werkzaamheden. Maar dat ze dit niet enkel samen uitvoeren, is nog niet iedereen bekend. Sinds begin dit jaar is ook Freek Wennekes onderdeel van het team. Hij stelt zich graag aan je voor.

 

Geboren muzikant

Zijn passie voor geluid en technologie combineert Freek al vroeg in zijn carrière. Na het behalen van zijn havo diploma schrijft hij zich in voor het conservatorium in Utrecht. Door van zijn hobby (gitaarspelen) zijn werk te maken bouwt hij zijn droomwereld als muzikant verder uit. Tegelijkertijd leert hij steeds meer over de muziekwereld én techniek. De technische kant spreekt hem zelfs dusdanig aan dat hij besluit zich hier beroepsmatig op te willen richten.

Freek: “Door het maken van muziek weer als hobby te benaderen vond ik de juiste balans. Ik voelde meer creativiteit en kon mijzelf ondertussen verder ontwikkelen in de audio technische wereld. Ik volgde een audio/video opleiding en ben gestart met een parttime baan bij een bedrijf dat professionele opnameapparatuur verhuurde en verkocht”.

 

Meer dan alleen muziek

Eén van de klanten van deze organisatie was een geluidsstudio waar Freek geregeld over de vloer kwam. Hij vervolgt: “In deze studio werden veel Engelse tekenfilms nagesynchroniseerd (omgezet naar een Nederlandse versie). Een heel andere wereld waar je – net als bij PlanPlan – specifieke kennis en kunde voor nodig hebt. Ik ben hier gestart als freelancer en ondersteunde de stemacteurs met alle technische zaken. Al gauw werd ik gevraagd om als audiotechnicus/regisseur in dienst te treden. Zo heb ik mee mogen werken aan heel veel producties zoals tekenfilmseries, games, pratend speelgoed en een aantal grote films”.

Helaas wordt het contract van Freek niet verlengd in verband met een overname door een ander bedrijf. Opnieuw start hij als freelancer. Hij werkt bij diverse geluidsstudio’s in de nasynchronisatie, start zijn eigen opnamestudio en werkt tevens voor een stichting die schriftelijke informatie toegankelijk maakt voor mensen met een visuele/leesbeperking. Via via wordt hij eind vorig jaar gewezen op de oplossingen die PlanPlan aanbiedt en ontdekt hij dat Guido en Andrea op zoek zijn naar ondersteuning op technisch vlak.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

“Na een kennismaking ben ik eerst een paar uur per week bij PlanPlan gestart. Inmiddels werk ik er iedere maandag en help ik Guido en Jason met allerlei technische zaken. Ik ondersteun bij het uitvoeren of klaarzetten van productiewerk, maar ontwikkel ook onderdelen van een oplossing. Iedere keer dat ik er ben leer ik weer iets nieuws, soms heb ik ook eens een tip of gedachte die hen weer verder helpt. Het is erg leuk om op deze manier met elkaar samen te werken!”, aldus Freek.

Met name de grootte van het team en relaxte sfeer op kantoor bevallen hem erg goed. Freek: “Kwaliteit is hier overduidelijk veel belangrijker dan kwantiteit. PlanPlan is geen grote multinational waar je maar een kleine schakel bent in het geheel. Hier heb je echt wat in te brengen, er wordt naar je geluisterd. Daarnaast geeft het zoveel meer voldoening wanneer je een bijdrage kan leveren om mensen met een beperking te helpen om weer beter te kunnen functioneren in deze maatschappij”.

Ben jij nieuwsgierig naar de inzet van Freek of lijkt het je leuk om de mogelijkheden omtrent werken bij Adviesbureau PlanPlan eens met ons te bespreken? We maken graag tijd voor een persoonlijke kennismaking! Laat gerust wat van je horen.

Dit artikel is geschreven door onze communicatiepartner Anouk Mandemaker