Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Loket-communicatiepost perfecte hulpmiddel voor inclusie in openbare gebouwen

9 juli 2020
Balieringleiding Gemeente Ede voor inclusie openbare gebouwen

Bij toegankelijkheid van openbare gebouwen denk je al gauw aan toegankelijkheid per rolstoel of misschien aan een geleidelijn voor blinde bezoekers. Maar wat als je slechthorend bent en in de holle hal van het stadhuis informatie wilt krijgen van één van de baliemedewerkers?

Collega hoorcoach Moniek Niessen kaartte dit aan bij de Gemeente Ede en vroeg ons, Adviesbureau PlanPlan, om advies. Dit pakte heel goed uit en niet alleen voor de slechthorenden. Omroep Ede was bij de opening door de wethouder en deed uitgebreid verslag van deze geavanceerde oplossing met drie verschillende vormen van geluidsoverdracht.

Een traditionele ringleiding heeft connectiviteit met de hoortoestellen via de T-stand (luisterspoel). Echter, niet alle hoortoestellen zijn meer uitgerust met een T-stand. Veel hoortoestellen maken gebruik van merkgebonden streamers en deze zijn niet universeel inzetbaar. Ook zijn er bezoekers die geen hoortoestellen dragen, maar wel baat hebben bij een voorziening om beter te verstaan aan de balie.

Om uw balie(s) optimaal toegankelijk te maken, bieden wij een multifunctionele oplossing met drie vormen van overdracht: een persoonlijke ringleidinglus, eigen streamer of hoofdtelefoon. De Gemeente Amsterdam werd geïnspireerd door de toegankelijkheid van de Gemeente Ede. Na de zomer zullen ook hier de stadsloketten voorzien worden van een loket-communicatiepost. Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, een opmerking of interesse? Neem gerust contact met ons op voor informatie!