Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Let’s connect tijdens het internationale congres voor plots- en laatdoven

25 januari 2024
Let's connect tijdens het internationale congres voor plots- en laatdoven

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt alweer voor de derde keer het internationale congres van de Stichting Plots- en Laatdoven plaats. In Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee staan deze dagen ‘samen’ centraal. Samen met donateurs, samen met netwerkpartners uit binnen- én buitenland en samen met belangstellende wordt ingezoomd op de behoeften van (plots- en laat)dove mensen.

 

Inclusieve samenleving

Van succesvolle ervaringen tot de zoektocht naar hooroplossingen. Door samen te komen, van elkaar te leren en elkaar te versterken wenst de Stichting Plots- en Laatdoven onze samenleving ook voor mensen met een gehoorbeperking inclusief te maken. Tijdens de congres driedaagse wordt daarom ingezoomd op alle thema’s die bij slechthorendheid komen kijken. Van werk en gezondheid, tot persoonlijke ontwikkeling, techniek, jeugd, toekomst, creativiteit en ontspanning.

 

Congresprogramma

Op vrijdag 22 maart worden na opening van het congres door Laurentien van Oranje thema’s behandeld voor mensen die werken met en voor doven en slechthorenden. Op deze dag zal Andrea als één van de sprekers een workshop verzorgen over de mogelijkheden van werken met gehoorverlies. Zij richt zich hierin op vragen als:

  • Wat houdt werken met gehoorverlies eigenlijk in?
  • Hoeveel impact heeft het?
  • En is vitaal werken met gehoorverlies mogelijk?

De antwoorden op deze en al jouw eigen vragen vinden we met elkaar in de workshop. Andrea neemt je mee in haar aanpak en leert jou toekomstwaarde te creëren voor medewerker én organisatie.

Op zaterdag focust het congres zich op de interactie tussen doven, slechthorenden en horenden en wordt ’s avonds het 35-jarige jubileum van de Stichting gevierd met een diner en feestelijk avondprogramma. Het congresweekend wordt op zondag afgesloten met een serie workshops en een gezellig cultureel uitstapje.

 

Communicatie

Om voor iedere (inter)nationale bezoeker het congres begrijpelijk te maken is de voertaal tijdens het congres Engels. De organisatie faciliteert schrijftolken (Nederlands-Engels), NMG tolken op kan op aanvraag NGT tolken inzetten. Tevens is er een ringleiding aanwezig in de congreszalen. Wil je liever een ander soort tolk of hulpmiddel inzetten? Geef dit dan gerust aan bij jouw aanmelding.

Ben je benieuwd naar het volledige programma of wil je eerst graag meer informatie? Bezoek dan de website van Stichting Plots- en Laatdoven. Wil je niets missen? Aanmelden kan tot 1 maart 2024. We kijken er naar uit je in Egmond aan Zee te ontmoeten!