Advies en maatwerk op het gebied van horen en verstaan

Lang leve PlanPlan

10 april 2022
Schrijftolk hooroplossingen op afstand van PlanPlan

Het zal je maar gebeuren…

Begin januari, woensdag 5 januari om precies te zijn, ervaart de nieuwe schrijftolkgebruiker Roos Roes dat het toch wel handig is als er een schrijftolk op afstand de training in Frankrijk voor haar kan schrijftolken. Diezelfde dag zoekt schrijftolk Margot de Vreede contact met PlanPlan om te bespreken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.  

 

Werksituatie

Om in deze situatie een goed advies te kunnen geven, bespreken we eerst de connectie op afstand. Aangezien de Wifi dermate slecht is op de locatie in Frankrijk besluiten we dat we de microfoonzender in het midden van de trainingsruimte leggen en de ontvanger aansluiten aan een telefoon met hotspot. Zo ontvangt de schrijftolk in Nederland het gesproken woord/het geluid via deze ontvanger en telefoon. De telefoon van Roos wordt vervolgens gebruikt om via TextOnTap de tolktekst te ontvangen.

 

In de praktijk

Op 6 januari stuurt Andrea per post de zender en ontvanger naar Roos, waar deze op zaterdag 8 januari aankomen. Precies op tijd gelukkig! Op 10 januari start namelijk al de training. Het is in het begin nog een beetje zoeken hoe alles aan te sluiten, maar gelukkig werkt het allemaal perfect! Halverwege de eerste dag wordt toch besloten om in plaats van via de telefoon, het geluid te ontvangen via Zoom en wordt de microfoonzender aan de laptop aangesloten.

Bij een tweede training in maart in Nederland is de schrijftolk fysiek aanwezig geweest en heeft Roos tijdens de training dezelfde apparatuur kunnen lenen om als solo apparatuur te kunnen testen. Dit was een aangename ervaring. Door de volumeknop op de ontvanger kan snel het volume worden aangepast wanneer er een persoon aan het woord is, of de zaal te onrustig wordt.

Schrijftolk Margot gebruikt graag de oplossingen van PlanPlan

Review

Zowel de schrijftolk als schrijftolkgebruiker kijken allebei tevreden terug:

“Voor mij als schrijftolk was dit een super leuke en leerzame ervaring die ik niet had gehad zonder het meedenken, de klantvriendelijkheid en zeer adequaat handelen van PlanPlan. Super bedankt, Andrea!” – Margot de Vreede, schrijftolk

“Ik heb super relaxed de training kunnen volgen, doordat de schrijftolk op afstand alle plenaire sessies heeft kunnen schrijftolken.” – Roos Roes, schrijftolkgebruiker

Loop jij ook vast in een bijzondere hoorsituatie? Of ontvang je graag meer informatie over onze oplossingen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.